YouTube Facebook

Inca Educa heeft ondanks de moeilijke situatie toch weten te overleven. Directeur Lucho de la Torre wilde koste wat kost op kleine schaal de lessen voortzetten om zo ‘het merk Inca Educa’ zichtbaar te laten blijven en leerlingen te blijven trekken.

Binnen de wettelijke mogelijkheden kon hij in 2020 en 2021 een beperkt aantal cursussen geven. Vanwege de moeilijke economische situatie schreven zich minder leerlingen in en omdat de opleidingen wat beperkter dan normaal waren is het lesgeld ook verminderd. De lagere inkomsten werden opgevangen door een aantal forse maatregelen. Er bleven een paar medewerkers voor de helft van het salaris in dienst, de docenten werden op uurbasis voor hun lessen betaald en het lukte om met de verhuurder af te spreken dat de huur voor 2020 en in ieder geval tot augustus 2021 tot een minimum werd teruggebracht ( van 13.000 sol per maand tot 1000 sol). Met de noodhulp uit Nederland kunnen tegenvallers worden opgevangen voor de extra kosten van digitaal onderwijs, extra voorzieningen in het gebouw, huur voor de periode 2021- 2022, kosten voor het nieuwe curriculum etc.

Help Inca Educa met uw financiële steun overeind te blijven

Helaas hebben de maatregelen met betrekking tot het Corona-virus ook Inca Educa getroffen. Alle scholen moesten per 13 maart direct hun deuren sluiten. Daardoor zijn de inkomsten van Inca Educa geheel opgedroogd en staat het voortbestaan van de school op het spel. De lonen moeten betaald worden en de huur loopt door. Zonder extra steun kan deze situatie zomaar het einde van de NGO betekenen.
Dat mogen we niet laten gebeuren nu we de school in 18 jaar hebben opgebouwd met hulp van vele particuliere donateurs en fondsen. Dat zou betekenen dat kansarme jongeren straks geen goedkoop en goed onderwijs meer kunnen volgen.
Help mee om dit te voorkomen! 
Help Inca Educa de deuren open te houden zodat na de corona-crisis de cursussen weer door kunnen gaan.

Doneer aan Inca Educa door op deze link te klikken (donatie loopt via GEEF.nl) .

U kunt uw donatie ook rechtstreeks overmaken op rekening van Inca Educa: IBAN: NL84RABO 0393125866 t.n.v. Steunstichting Inca Educa o.v.v. Corona.