U kunt op vele manieren actie voeren.

 • persoonlijke actie

  Voor een concrete activiteit of investering bij Inca Educa, die wij graag met u uitzoeken, kunt u bij verjaardagen, huwelijksfeesten, bedrijfsjubilea, vormsel- en communiefeesten etc. een bijdrage vragen. U kunt een veiling organiseren, een rommelmarkt, poffertjes bakken, op Koningsdagmarkten staan en nog veel meer.
 • actie via school

  Wij hebben voor basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs een educatieproject ontwikkeld. Daarbij halen scholieren op de laatste dag via acties geld voor Inca Educa op. Scholen kunnen ook de opbrengst van hun Sinterklaas, kerst- of eindejaarsactiviteit aan Inca Educa doneren.
 • actie via bedrijf of serviceclub

  Bedrijven kunnen ter gelegenheid van jubilea geld aan Inca Educa ter beschikking stellen. Zij kunnen ons uitnodigen voor verkoop van producten en poffertjes bakken tijdens kerstvieringen en andere festiviteiten. Sommige bedrijven stellen (via de OR) een deel van het salaris beschikbaar aan goede doelen. En bedrijven kunnen in natura sponsoren door advies of goederen.

Het Educatieproject

Een ontdekkingsreis naar Peru

Scholieren maken kennis met enkele kinderen uit Peru en nemen een kijkje in hun dagelijkse leven. Op deze manier leven zij zich in in de problematiek van kinderen in Zuid-Amerika. Zij zullen ondervinden dat de wereld verbeteren klein begint en dat zij daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Basisonderwijs

Voor het basisonderwijs bestaat het project uit 15 lessen voor elke groep, leskisten met Peruaanse materialen en foto's, een display met informatie in de hal, een voorlichtingspraatje / inleiding door Inca Educa op school en een handleiding voor de docenten. In de folder BO pdf wordt hier nader op ingegaan.

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs bestaat het project uit 4 lesplannen:

 • lesplan 1 incakunst,: ontwerpopdracht, 1 of 2 lesuren. Voorbeeldmateriaal beschikbaar.
 • lesplan 2 het Lagerhuis: denken en debatteren over derde wereldproblematiek en ontwikkelingshulp, 1 lesuur
 • lesplan 3 poster / muurkrantpresentatie: kennis opdoen over Peru en ontwikkelingslanden i.h.a. en deze verwoorden en verbeelden en overdragen aan klasgenoten, 3 lesuren
 • lesplan 4 multimediale presentatie: kennis verwerven over Peru, ontwikkelingslanden i.h.a. en Inca Educa en deze op een professionele en creatieve manier overbrengen aan medeleerlingen (film, powerpoint etc), 5 tot 10 lesuren.

We hebben een folder VO pdf beschikbaar.

Voor gebruik van de lesplannen en het materiaal is de school geen vergoeding verschuldigd. De enige voorwaarde is dat na de lessen een actie wordt gevoerd om geld in te zamelen voor de leerlingen van Inca Educa. Er is een uitgebreid draaiboek voor een actiedag beschikbaar waarin suggesties voor mogelijke activiteiten, voorbeeldbrieven, voorbereidingen etc. zijn opgenomen.

Contactpersoon educatieproject: Marian Jansen, tel. 055 - 5213035; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koop postkaarten 

Plaats uw bestelling op het contact formulier of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postkaarten

Mapje met 6 postkaarten uitgegeven met motieven van inca designs op aardewerk. Een leuk cadeau voor verjaardagen, kerstpakketten etc.
Prijs: €7,50 (excl. verzenkosten)

postkaarten